Volg mij op: Facebook YouTube

Indien plaats beschikbaar

Sofie's vader is piloot. De meeste mensen zijn daarvan onder de indruk. Dan is hij zeker heel stoer en glamorous, en dan reist Sofie zeker al haar hele leven de wereld met hem af? Nee en nee. Sofie kent haar vader alleen als een verfomfaaide, afwezige man die op rare tijden staat te koken omdat zijn biologische klok weer eens in de war is. En meevliegen? Dat heeft ze niet meer gedaan sinds ze klein was. Ze durfde niet. Tot nu. 


Indien plaats beschikbaar is een sprankelende roman over een gevoelig meisje dat op 21-jarige leeftijd eindelijk de demonen in zichzelf overwint. Voor het eerst sinds jaren reist Sofie mee met haar vader, op een 'Indien plaats beschikbaar' -familiekaartje. Het wordt een reis vol avontuur, waarop haar paardrijverleden haar goed van pas komt en ze haar vader van een heel andere kant leert kennen. en dan is daar nog de knappe derde piloot Joost. Voor Sofie blijkt deze reis van Amsterdam naar Los Angeles een reis naar echte volwassenheid. 

uitgeverij van Gennep Amsterdam

ISBN: 9789461640574

Nu overal verkrijgbaar. Om direct te bestellen, zie hier

Blonde manen

In Blonde manen beschrijft Sofie op aangrijpende wijze drie belangrijke periodes in haar leven, waarin paarden een betekenisvolle rol speelden. Vanaf het moment dat ze de paardenwei in haar buurt ontdekte lopen paarden als een rode draad door haar leven, en bieden ze troost en inzicht als ze voor problemen en uitdagingen komt te staan; vooral als alles ineens heel anders loopt dan Sofie had gedacht.


Sofie omschrijft haar wereld nauwkeurig, sfeervol en met veel oog voor detail. De kracht van paarden wordt op een heldere en nuchtere manier beschreven. Ook laat ze deskundigen aan het woord om over hun ervaringen met 'paardenkracht' te vertellen en advies te geven. Op die manier laat ze zien dat je geen paardenfluisteraar hoeft te zijn om goed met paarden te leren omgaan. Daarnaast bevat het boek unieke foto's en illustraties gemaakt door Sofie.

'Ze maakte lange, golvende bewegingen, als het rustig opstijgen van een enorme vogel. Lotje had vleugels en ze nam mij mee. Ik zag hoe de blonde manen tegen haar goudkleurige hals sloegen, als schuimkoppende golven rollend tegen de kust. Ik reed niet op een paard, ik reed op de wind. Zij stond te koop, mar ik was verkocht.'

oktober 2011, Uitgeverij De Fontein Tirion

ISBN: 978 90 5210 861 2

Om het direct te bestellen, klik hier

Mijn Michael

Michael Jackson leeft in de harten van miljoenen fans. Dit boek vertelt waarom.

MJ stond niet alleen bekend om zijn uitzonderlijke zang en danstalent, maar ook om de extreme uitwerking die hij op mensen kon hebben. Wanneer hij een land bezocht werd dat gezien als een nationale gebeurtenis. De levens van duizenden fans kwamen stil te liggen. Banen werden opgezegd, van school werd gespijbeld, zodat de fans dagenlang voor het hotel van hun idool konden bivakkeren. In Mijn Michael neemt Sofie je mee in de fanwereld...


Vanaf het moment dat de jonge Sofie een concert van MJ bijwoont is ze in de ban van hem. Ze komt met haar moeder in de fanwereld terecht en bezoekt fanclubdagen, vliegvelden waar MJ arriveert en zijn concerten. Sofie ervaart de passie, de energie en de liefde. Maar ook de obsessie, teleurstelling en het verdriet. Naast het persoonlijke verhaal bevat het boek ook interviews, met onder andere Timor Steffens.

Uitgeverij Just Publishers, juni 2010

ISBN: 9789089751492

Bestel Mijn Michael hier

Mijn Michael is ook als e-book verkrijgbaar, zie hier

Gek van eten

In Gek van eten laat Sofie Rozendaal onverbloemd zien wat een eetprobleem met je doet. Twaalf mensen met een fysiek of mentaal eetprobleem lieten Sofie het achterste van hun tong zien. Lieka, bijvoorbeeld, die haar spiegelbeeld haat. Ze heeft last van dwangmatig eten, oftewel binge eating disorder. Ellen heeft een stoma om haar darmziekte colitis ulcerosa de baas te zijn. En Michael is extreem bang voor overgeven. Uit angst voor besmetting raakt hij nog geen deurkruk aan. Deze en andere openhartige verhalen maken bij Sofie veel herinneringen los. Herinneringen aan een tijd dat voedsel haar en haar omgeving de baas was...


Gek van eten is een eerlijk boek over angsten, verhullen van een eetprobleem en gek worden van je lijf. Maar ook over vechten en jezelf weer terugvinden. Kortom: ontroerende, heftige verhalen over mensen die gek worden van eten of van hun lichaam die dat eten niet verdraagt. 

2008, uitgeverij Klapwijk en Keijsers 

ISBN: 978 90 806773 95 

Om direct te bestellen, klik hier

Gek van eten is nu ook als e-book verkrijgbaar