Volg mij op: Facebook YouTube

Rozendaal omslag Stilte in bed DEF

De stilte in bed

In De stilte in bed beschrijft Sofie Rozendaal twee bepalende fases in haar leven, met daarin twee totaal verschillende mannen. Haar buurman, van wie ze gelooft dat hij de liefde van haar leven is en met wie ze trouwt terwijl lichamelijke passie ontbreekt. En een oudere man, die alles lijkt wat ze verafschuwt – dominant, bot, een seksueel gedreven charmeur –, maar die toch een sterke aantrekkingskracht op haar uitoefent. Een die ze niet kan sturen of weerstaan. Twee uitersten, die elk op een andere manier het uiterste van Sofie vragen.

In dit persoonlijke relaas deelt Sofie haar zoektocht naar sensualiteit en seksuele vrijheid; naar wat het betekent om als jonge vrouw je grenzen te verkennen. En je verlangens – hoe duister die ook mogen zijn.

Over het schrijfproces van het boek heeft Sofie een online serie gemaakt, waarin ze ook oude videobeelden deelt waarop sommige hoofdstukken zijn gebaseerd. Vanaf 7 november komt er elke woensdag en zondag een nieuwe aflevering online op haar Youtube-kanaal. Zie de eerste aflevering hier. 

2019, Uitgeverij Volt, ISBN: 9789021417721. Genre: literaire non-fictie. Bestel het boek hier.

Indien plaats beschikbaar Sofie Rozendaal

Indien plaats beschikbaar

Indien plaats beschikbaar is een sprankelende roman over een gevoelig meisje dat op 21-jarige leeftijd eindelijk de demonen in zichzelf overwint. Voor het eerst sinds jaren reist ze mee met haar vader, die piloot is, op een 'Indien plaats beschikbaar' -familiekaartje. Het wordt een reis vol avontuur, waarop ze haar vader van een heel andere kant leert kennen. Langzaam wordt duidelijk wat zich in haar jeugd heeft afgespeeld, en waarom de vliegreis zo'n overwinning is. De vlucht van Amsterdam naar Los Angeles blijkt een reis naar echte volwassenheid. 

Lees hier de eerste hoofdstukken

2012, uitgeverij van Gennep Amsterdam. Genre: roman, young adult. ISBN: 9789461640574

blonde manen

Blonde manen

In Blonde manen beschrijft Sofie op aangrijpende wijze drie belangrijke periodes in haar leven, waarin paarden een betekenisvolle rol speelden. Vanaf het moment dat ze de paardenwei in haar buurt ontdekte lopen paarden als een rode draad door haar leven, en bieden ze troost en inzicht als ze voor problemen en uitdagingen komt te staan; vooral als alles ineens heel anders loopt dan Sofie had gedacht.

Sofie omschrijft haar wereld nauwkeurig, sfeervol en met veel oog voor detail. De kracht van paarden wordt op een heldere en nuchtere manier beschreven. Ook laat ze deskundigen aan het woord om over hun ervaringen met 'paardenkracht' te vertellen en advies te geven. Op die manier laat ze zien dat je geen paardenfluisteraar hoeft te zijn om goed met paarden te leren omgaan. Daarnaast bevat het boek unieke foto's en illustraties gemaakt door Sofie.

'Ze maakte lange, golvende bewegingen, als het rustig opstijgen van een enorme vogel. Lotje had vleugels en ze nam mij mee. Ik zag hoe de blonde manen tegen haar goudkleurige hals sloegen, als schuimkoppende golven rollend tegen de kust. Ik reed niet op een paard, ik reed op de wind. Zij stond te koop, maar ik was verkocht.'

oktober 2011, Uitgeverij De Fontein Tirion. Genre: literaire non-fictie. ISBN: 978 90 5210 861 2

mijn michael

Mijn Michael

Michael Jackson leeft in de harten van miljoenen fans. Dit boek vertelt waarom.

MJ stond niet alleen bekend om zijn uitzonderlijke zang en danstalent, maar ook om de extreme uitwerking die hij op mensen kon hebben. Wanneer hij een land bezocht werd dat gezien als een nationale gebeurtenis. De levens van duizenden fans kwamen stil te liggen. Banen werden opgezegd, van school werd gespijbeld, zodat de fans dagenlang voor het hotel van hun idool konden bivakkeren. In Mijn Michael neemt Sofie je mee in de fanwereld...

Wanneer Sofie als kind een concert van MJ bijwoont raakt ze in de ban van hem. Ze komt met haar moeder in de fanwereld terecht en bezoekt fanclubdagen, vliegvelden waar MJ arriveert en zijn concerten. Sofie ervaart de passie, de energie en de liefde. Maar ook de obsessie, teleurstelling en het verdriet. Naast het persoonlijke verhaal en de uitgebreide omschrijving van de fanwereld bevat het boek ook interviews, met onder andere Timor Steffens.

Uitgeverij Just Publishers, juni 2010. Genre: non-fictie. ISBN: 9789089751492

gek van eten

Gek van eten

In Gek van eten laat Sofie Rozendaal onverbloemd zien wat een eetprobleem met je doet. Twaalf mensen met een fysiek of mentaal eetprobleem lieten Sofie het achterste van hun tong zien. Lieka, bijvoorbeeld, die haar spiegelbeeld haat. Ze heeft last van dwangmatig eten, oftewel binge eating disorder. Ellen heeft een stoma om haar darmziekte colitis ulcerosa de baas te zijn. En Michael is extreem bang voor overgeven. Uit angst voor besmetting raakt hij nog geen deurkruk aan. Deze en andere openhartige verhalen maken bij Sofie veel herinneringen los. Herinneringen aan een tijd dat voedsel haar en haar omgeving de baas was...

Gek van eten is een eerlijk boek over angsten, verhullen van een eetprobleem en gek worden van je lijf. Maar ook over vechten en jezelf weer terugvinden. Kortom: ontroerende, heftige verhalen over mensen die gek worden van eten of van hun lichaam die dat eten niet verdraagt. 

2008, uitgeverij Klapwijk en Keijsers. Genre: non-fictie. ISBN: 978 90 806773 95