Volg mij op: Facebook YouTube

nrc

NRC Handelsblad & nrc.next

Sinds 2013 schrijf ik uiteenlopende opiniestukken, essays en achtergrondartikelen voor NRC Handelsblad en nrc.next. Onder andere: 'Blauw is de norm', 'Ban de pil, gebruik condooms', 'Kerstmis haalt het slechtste in mij naar boven', 'Ik ben een serial dater', 'Liefde zonder verliefdheid', 'Heimwee', 'Het dagboek geeft het verleden een menselijk gezicht'. 

IMG 7308

Tijdschrift Viva

Voor tijdschrift Viva schrijf ik uiteenlopende artikelen, zowel persoonlijk als journalistiek. Zoals Dorpsgek, over wonen in een dorp versus de stad, en 'Zo lekker is solo slapen'.

Voor de rubriek 'Over de liefde' interview ik sinds 2018 om de week verschillende vrouwen over hun liefdesleven. 

IMG 5443

Algemeen Dagblad 

Voor AD en AD Magazine schrijf ik uiteenlopende artikelen. Soms met een persoonlijke insteek, zoals over mijn ervaringen met ASMR: 'Fluisterfilmpjes vol lekkere geluiden', of over een kunstzinnige tentoonstelling rondom Michael Jackson in Londen: 'We missen je, Michael'. Zie ook: 'Doe eens gek, vier oud & nieuw alleen', 'ASMR fluisterfilmpjes', en een interview met socioloog Eva Illouz

vivva

Autobiografische serie in Viva

Voor tijdschrift Viva schreef ik in 2018 een autobiografische zomerserie. De serie bestond uit 7 delen en is terug te lezen via Blendle. 

mg2

Tijdschrift Mijn Geheim

Sinds 2012 schrijf ik persoonlijke verhalen (human interest) voor tijdschrift Mijn Geheim, Mijn Geheim Special en 'jonger zusje' tijdschrift Intens (inmiddels gestopt). Zoals 'Altijd maar moeten, leven met een dwangstoornis' en 'Eliene heeft een stoma'.

column

Columns

Door de jaren heb ik verschillende (gast)columns geschreven voor uiteenlopende tijdschriften. Zoals Yes, Libelle en Intens. Voor tijdschrift Mijn Geheim schreef ik gedurende twee jaar een vaste column rondom eetproblematiek, gezondheid en mijn liefdesleven. 

osteo

Medisch vakblad De Osteopaat

Medisch vakblad De Osteopaat verschijnt vier keer per jaar. Sinds 2016 schrijf ik verschillende artikelen en interviews rondom medische thema's. Zo interviewde ik neuroloog en psychiater Marten Klaver over zijn boek 'Zakendoen met emoties' en Jochen K. Lennerz, moleculair genetisch patholoog. Lees hier mijn artikel over osteopathie en migraine.

p

Jeugdtijdschriften

Van 2008 t/m 2014 schreef ik voor verschillende jeugdtijdschriften, voornamelijk rond het thema paardensport. Zo schreef ik een paar jaar op vaste basis stripscenario's voor tijdschrift Penny, waaronder een meerdelige serie. Ook schreef ik quizzen en andere teksten voor uiteenlopende rubrieken. 

expat

Piloot en Vliegtuig

Voor luchtvaartmagazine Piloot en Vliegtuig schreef ik verschillende artikelen. Soms informatief, soms persoonlijk. Zoals een reportage over de laatste vlucht van mijn vader als KLM-gezagvoerder. Ook ging ik naar China om een aantal weken met expats op te trekken die voor Air China werkten. 

hoefslag

Tijdschriften paardensport

Voor paardentijdschriften Hoefslag, Hoefslag Junior, CAP en Bit heb ik door de jaren verschillende artikelen geschreven. Niet alleen informatief, maar ook persoonlijke interviews en reportages. Zo liep ik een dag mee met de bereden politie en ondervond ik hoe paarden ingezet kunnen worden voor therapie. 

yes

Overige tijdschriften & websites

Er zijn nog meer bladen, kranten en websites waarvoor ik (sporadisch) schrijf of heb geschreven. Zoals Santé, Het Algemeen Dagblad, Fancy, Paravisie en verschillende regionale kranten en magazines. Ook verricht ik freelance redactiewerkzaamheden. Zo redigeerde ik de verhalenbundel Sensitive Survivors en schrijf ik teksten voor de van Rosmalen Kliniek Rotterdam